Piec konwekcyjno parowy włoskiej marki EKA z serii Evolution New to urządzenie grzewcze zaprojektowane z myślą o wydajnej pracy w profesjonalnej gastronomii, w szczególności w kuchniach otwartych, kawiarniach, barach i stołówkach. Wersja slim (szerokość 55 cm), pozwala zaoszczędzić miejsce w małych pomieszczeniach, np. stacji benzynowej. Komora w całości wykonana została z wysokogatunkowej stali nierdzewnej AISI 304. Piec posiada bezpośredni natrysk, a manualny sterownik umożliwia ustawienie temperatury od 100°C do 270°C, czas pieczenia oraz stopień zaparowania w zakresie 5-stopniowej regulacji od 0% do 100%. Sterowanie odbywa się za pomocą ergonomicznych pokręteł umiejscowionych na drzwiczkach pieca. Wytwarzanie pary w komorze odbywa się poprzez bezpośredni natrysk wody na wentylator, a kontrola temperatury wewnątrz komory jest dokonywana za pomocą sondy cyfrowej. Urządzenie zostało wyprodukowane zgodnie ze wszelkimi wymogami i standardami HoReCa. Demontowane prowadnice na pojemniki GN zapewniają wygodę i efektywność użytkowania.
Cechy produktu:
- Wąski, szerokość 55 cm,
- Wnętrze wykonany z wysokogatunkowej stali AISI 304,
ZGODA NA COOKIE Wykorzystujemy pliki cookies w celu poprawy strony internetowej, personalizacji ofert, obsługi konta Użytkownika oraz w celu zbierania danych statystycznych, o ruchu na stronie. Możesz zdecydować czy dopuszczasz pliki cookie. Korzystanie ze strony oznacza, że pliki cookie będą zamieszczane na urządzeniu, z którego korzystasz. Więcej informacji o celach i podstawach przetwarzania danych osobowych, przysługujących uprawnieniach oraz sposobach wycofania zgody znajdziesz na stronie Polityka Prywatności - COOKIES.